Tortillas / Lipii de casă

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2015 | 6538 vizualizari

 

Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.

Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.

 

INGREDIENTE

pentru 8-10 tortilla

  • 500g faina
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurite praf de copt (opțional)
  • apă caldă - 20 cl
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas / Lipii de casă:

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt. 

Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul. 

Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.

Framantati timp de 15 minute. 

Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.

Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm. 

Se încălzește o tigaie. 

Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte. 

 

Trebuie sa fie usor rumenite. 

Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici

TIPS-URI

1

păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas / Lipii de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute umplute cu mix de legume